Baudelaire aan Auguste Poulet-Malassis. Parijs, 15 augustus 1860.

Charles Baudelaire
CORRESPONDENTIE
Tweede deel volwassen periode

Vertalingen Vivienne Stringa.

 

AAN AUGUSTE POULET-MALASSIS
Parijs, 15 augustus 1860.

 

Beste vriend,

     Deze brief komt tegelijk met u aan in Alençon.
U bent normaal altijd zo precies in al uw correspondentieaffaires, maar nu heeft u mij nog niet geantwoord.
Ik heb de 12e en de 13e twee brieven en een boek naar Granville gestuurd.
Ik heb net naar de weduwe Duriez geschreven om haar te vragen of u uit Granville weg was gegaan voor die tijd. Ik waarschuw u dat op dit moment het bedrag in kwestie enorm verlaagd is. Ik heb zelf gezorgd voor een deel van de noodzakelijke dingen. Het gaat nog maar om 300 - die betaalbaar zijn met het eerste bedrag dat ik via Grandguillot binnenkrijg.
Ik kan me niet tot hem richten want hij is eergisteren weggegaan. Mijn route gaat naar Honfleur, waar u uw pakket zult krijgen (en het Voorwoord, hoe zit het daarmee?), dan Rouen, Alençon, en Parijs.
Des te beter voor mij als ik een kaart te pakken kan krijgen. (Er zat bij een van de brieven ook een artikel van Armand Fraisse, Salut public.)
Antwoord mij snel. Ik heb mijn hoofd afgepeigerd om te weten te komen wat u had kunnen overkomen en daar was ik hevig ongerust over.
Want een weigering was te simpel om u te laten twijfelen.
Indien u niet kunt doen wat ik u heb gevraagd, dan ben ik verplicht, om te kunnen vertrekken, af te wachten of het Grandguillot goed gezind is, en ik weet dat hij het me een beetje kwalijk neemt dat ik hem heb laten wachten met mijn artikel (dat nu af is en ingeleverd) wat als eerste afbetaling diende.

Uw toegewijde,

C.B.

  Inhoudsopgave     Volgende brief